Tupex Sverige har varit en självständig organisation sedan 2019 och ansvarar för EU-marknaden och särskilt den skandinaviska marknaden. Tidigare var vi en del av Tupex Group, som grundades 1981 och är en av Europas största tillverkare av el- och belysningsprodukter med fabriker i Italien, Tjeckien och Turkiet.

TUPEX SVERIGE grundades 2016 i Sollentuna kommun i Stockholm med kontor och lager på ca 1200 kvm. Vår affärsidé är att med minimerade mellanled erbjuda ytterst attraktiva priser på våra högkvalitativa LED belysningsarmaturer. Tupex Group och TUPEX SVERIGE följer kvalitets- och säkerhetsstandarder samt uppfyller ställda miljökrav. Vi har mer än 30 års erfarenhet från elektricitet- och belysningsbranschen med kunder och uppdragsgivare i mer än 25 länder. Vårt mål är att förse alla kunder med bästa support och belysningsprodukter inom LED, så låt oss hjälpa er med era belysningsprojekt.

Vårt uppdrag

Tupex Sverige tillhandahåller ändamålsenliga och attraktiva belysningslösningar inom LED. Vi driver aktivt klimat- och miljöfrågor i vår verksamhet.

Vår filosofi

Att vara lyhörda där kvalitet är ett mått på våra prestationer ur kundens synvinkel. Effektiv kommunikation är en avgörande del i denna utveckling och utgör kärnan för vår verksamhet.

Vår vision

Allteftersom våra kommunikationsverktyg erbjuder obegränsade och diversifierade tjänster, krymper avstånden i världen. Vi strävar efter att lära känna våra kunder väl och behandlar alla förfrågningar som en regel. Betydelsen av förtroende bland internationella handelsfrågor är självklara och vi förväntar oss att förtjäna ert förtroende på alla områden.

Tupex Produktion

TUPEX är en av de ledande tillverkarna för central- och Östeuropa. Företagets huvudsakliga portfolio består av LED armaturer för kontor, industri och allmänna utrymmen. Med hjälp av högteknologisk teknik och erfarna medarbetare levererar Tupex över 25,000 artiklar/vecka.

Vid tillverkning tillämpas bland annat dessa tekniker:

  • Laserskärare
  • Automatiserad bearbetning av plåtprofiler
  • Robotmontage av kablage
  • Robotsvetsning
  • Automatiserad lackering
  • Automatiserat LED montage – egen produktion av LED moduler med LED chips från kända materialtillverkare (SAMSUNG/OSRAM).

Fokus ligger på att leverera högkvalitativa armaturer varför vi har egen testavdelning av följande:

  • Kontroll av IP klass (damm, vatten)
  • Laboratorium för att mäta ljus (ljusflöde lumen, ljustemperatur, ljuskurvor –
  • LDT filer för DIALux ljusberäkning)
Samarbetspartners
0 +
Medarbetare
0 +
Tillväxt
0 %
Avslutade projekt
0 +